szerda, július 30, 2003

A kutyuli megkapta a mikrochip-jét a nyakába. Szegénybe egy akkora injekciós tűn keresztűl nyomták be, mint egy kútfúró...
Majdnem odadőltem mellé, amikor az orvos megmutatta közelről, hogy miről is van szó.
Az eb nagyban
A jószág
Nagyon jól viselkedett a kislány, szinte meg sem moccant, csak a feleségemhez simult, és úgy reszketett. Persze kapott Lidocain injekciót elötte, de hát párszor már járt az állatorvosnál, és tudta, hogy ott sok jóra nem számíthat.
Csak hogy fokozzuk a doktor iránti utálatát, még kértük, hogy a különféle betegségek elleni mixet is adja be neki, mert szorít az idő.

Ez múlthéten pénteken történt, és most vették le tőle a vért, amit el kellett vinni az Állategészségügyi Intézetbe, hogy megmondják az eredményt.
Ha nem éri el az 0,5 nemzetközi egység/ml-t az érték, akkor újra kell ismételni.
Tiszta állatkínzás ez a kiviteli mizéria... :(
Arra gondoltam, hogy az embereket miért nem oltatják be mielött kimennének, és csukják be őket odakint szintén legalább 30 napra? Biztosan van olyan betegség, amit egy látszólag egészséges ember is be tudna hurcolni az országba.
Másik oldalról meg nagyon tudom helyeselni ezt a szigorú eljárást.
Hányszor hallani olyan horror történeteket, hogy egy gazdag élővilággal rendelkező hely csak azért pusztult ki, mert az ember a múltban új fajokat, és betegségeket hurcolt be magával!

Viszont azt azonban egyre inkább látjuk, hogy sajnos nem fogjuk tudni most kivinni szegény kutyust magunkkal.
Annyira szigorúan veszik az állattartást (legalábbis kutyák és macskák esetében) lakásban odakint, hogy szinte reménytelen vállalkozásnak tűnik olyan helyet találni, ahová szabadon bevihetnénk.
Az egyetlen lehetséges megoldás az lehet, ha sikerülne egy éven belül legalább egy házat bérelni.
Ismerve nagyjából a kinti árakat, ez nem is tűnik reménytelen vállalkozásnak. Egy évig pedig minden vizsgálat érvényes marad a kutyusnál.
Mivel világ életében kertben élt szegény pára, ezért a lakás valószínűleg inkább csak visszalépést is jelentene számára.
Legalábbis ezzel próbáljuk vígasztalni magunkat...

Ma megrendeltem a feleségem számára is a repülőjegyet.
Ő november elején jön utánam.
Mivel most van a 2. hónapban, ezért a légitársaságokat végig kellett kérdezgetnem, hogy ez nem okoz-e problémát számukra?
Jó, hogy szinte egyik ügyintéző sem tudja pontosan, hogy mi náluk a szabályozás...
Van aki szerint 7 hónapos korig simán utazhat, van amelyik szerint ez az 5. hónap. Van aki orvosi igazolást kérne, van aki ugyanezt, csak angolul, stb.
És persze egyik sem tudott konkrétumot, hanem csak "ha jól hallotta" alapon állított valamit.
Most éppen úgy állunk, hogy egy angol nyelvű orvosi igazolást kell kérnünk arról, hogy "fit to travel".
Ez van...