kedd, szeptember 16, 2003

A múlt héten voltunk az IOM helyi irodájában, ahol befizettük a $90 dollárnak megfelelő forintot, amely a szervezési díjuk.
A repülőjegyeket meg is rendelték márciusra nekem, meg a feleségemnek 203 ezerért, Budapest-Bécs-Sydney útvonalra 30 kg-os súlyhatárral. Ebben már benne van a reptéri illeték is, szóval elég kedvezményes -- bár csak egy útra szól, nem retúr.
Kérdeztem az ügyintézőt, hogy sokan vannak-e, akik felkeresik őket segítségért.
Azt válaszolta, hogy ebben az évben talán mi vagyunk a második ilyen család.

Ma közjegyzőnél is jártunk, hogy a feleségemnek, illetve a kiutazása után a sógoréknak általános megbízást adjunk, amely alapján eljárhatnak a nevünkben minden ügyben, kivéve a peres eljárásokat.
A 2x3 oldal 24 000,- volt...

Időközben kipróbáltam azt is, hogy a bőröndbe mennyi fér a 20 kg-os határig.
Teljesen meglepő, hogy szinte minden nyári ruhám, tisztálkodó szerek, cipők, stb. benne vannak már, és még így is maradt vagy 5 kg!
Szóval úgy tűnik, elég lesz első körben az, amit ki tudok vinni magammal, illetve 1-2 csomagfeladás, amely majd megérkezik valamikor.

Az új notebook-al viszont szenvedek...
Nem elég, hogy egy ócska winmodem-et raktak bele, amit nem tudok Linux alatt beizzitani, még az XP alatt is kivág az ISP-hez való csatlakozás után hibás felhasználónévvel, vagy jelszóval.
Az elmúlt egy hét szinte azzal telt, hogy próbáltam beállítani, de egyre inkább úgy tűnik, hogy vissza fogom vinni.
Elég szomorú, hogy egy márkás, drága géppel ennyit kell szívni... :(((