péntek, december 05, 2003

Nagy esemény történt tegnap Ausztrália életében!
Több, mint 700 baba született, és kb. 300 új bevándorló érkezett az országba.
És ezek közül az egyik a 20 milliomodik lakos!
Ha az egyik újszülött kislány az, akkor várhatóan 2086-ig fog élni, míg ha az egyik kisfiú, akkor 2080-ig.
Addigra a várható populáció 23-26 millió lesz, amely azért is érdekes, mert a 10 milliomodik lakost 44 évvel ezelött érte el az ország.
Néhányan azt állítják, hogy az országnak a század közepére a 40, 50 milliós létszámot kellene elérnie, amely a politikusok szerint teljesen irreális, mert nem tudnának munkát adni ennyi embernek -- jééééé, tényleg??? :(

Ma a szokásos rádiócsatornámat, a 2GB 873 AM-et hallgattam az autóban.
Már az elején olyan rádióállomást kerestem, ahol nem a zenét nyomják naphosszat, hanem a híreket, beszélgetéseket, információkat, stb.
Ez a csatorna pont megfelel az elvárásoknak, és ma az egyik téma a bevándorlással, a lélekszám növekedéssel volt kapcsolatos.
Volt olyan telefonáló, aki szerint a bevándorlók angol és amerikai tanároktól tanulták a nyelvet, akkor miért nem azokba az országokba mennek?
Volt aki szerint azért nem kellene annyi bevándorlót az országba engedni, mert már így is vízkorlátozást kellett bevezetni.
Mások szerint csak így kompenzálhatók a lakosság elöregedéséből fakadó hátrányok, illetve a magasan képzett munkaerő becsábításával növelhető az ország versenyképessége.
Szóval vegyes a kép az átlag ausztrálok véleményében a bevándorlással kapcsolatban.

Kicsit elkeserítőnek találom a helyzetemet amúgy.
Biztos nagyon béna vagyok, hogy nem sikerül munkát találnom az IT-ben.
Eddig összesen 3 telefonos interjúm volt, amelyek elég kedvezően zárultak. Az egyik emailben ígérte elküldeni a címét, ahova mennem kellene személyes interjúra, a másik 2 meg azt mondta, hogy célegyenesben vagyok, ha a megbízó cég is kiválaszt, akkor enyém az állás.
Hát, idáig egyiktől sem kaptam visszajelzést... :(

Amúgy már néhány hét óra ez lesz az első szabad hétvégém, ami pont arra lesz elég, hogy elmenjek végre bevásárolni, kitakarítsam a lakást, és pihenjek egy jót, mivel már szintén hetek óta kisebb megszakításokkal esik az eső...
Szóval a beach most kimarad, bár a hírekben mondták, hogy 21 fokos itt az óceán.